Ηλίας Γρηγορίου

Ηλίας ΓρηγορίουΓεννήθηκα το 1982 στην Αθήνα. Γονείς μου είναι ο Οδυσσέας, Καθηγητής Γυναικολογίας Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το Καστράκι Τρικάλων και η Παναγιώτα, το γένος Διαμαντόπουλου, από το Καλλιάνι Αρκαδίας. Έχω έναν αδελφό, το Βασίλη, 31 ετών, Ιατρό.

Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (2005) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχω μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» (2007), ενώ έχω αναγορευθεί Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (2010). Μιλάω Αγγλικά και Γερμανικά.

Ασκώ, ως Οικονομολόγος, επιχειρηματική δραστηριότητα από το 2006, ενώ από το 2009 έχω δημιουργήσει εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών πάνω σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων. Έχω ασχοληθεί με τη σύνταξη επενδυτικών πλάνων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Έχω συντάξει οικονομοτεχνικές μελέτες για εταιρείες ιατρικών μηχανημάτων, ενώ παράλληλα έχω εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχω αναπτύξει έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση από τα φοιτητικά μου χρόνια, καθώς έχω διατελέσει Υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οικονομικού, Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματός μου και εκπρόσωπος των φοιτητών στα Πανεπιστημιακά Όργανα Συνδιοίκησης. Από το 2006 είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Οικονομικού Τμήματος του ΕΚΠΑ. Την τριετία 2007 2010 υπήρξα εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.. Από τη θέση αυτή συνέβαλα στη δημιουργία και δραστηριοποίηση της ΟΝΝΕΔ Αλίμου, καθώς και στην ενεργοποίηση των ΤΟ.ΣΥ.Ν. (Τοπικά Συμβούλια Νέων) στο δήμο μας.