Νίκος Αλεξόπουλος

Νίκος Αλεξόπουλος

Γεννήθηκα το 1981 στην Αθήνα και κατοικώ μόνιμα στον Άλιμο. Κατάγομαι από την Μεσσηνία. Είμαι υιός του δικηγόρου Κλεομένη Αλεξόπουλου και της καθηγήτριας-φιλολόγου στο 3ο Λύκειο Αλίμου Οικονομίδου Φωτεινής. Φοίτησα διαδοχικά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Παντελεήμονα (ήδη 4ο Γυμνάσιο Αλίμου) και το 1999 αποφοίτησα από το 3ο Λύκειο Αλίμου.

Σπούδασα στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου βραβεύθηκα με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα ποινικών επιστημών της Νομικής Αθηνών και μου απονεμήθηκε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με άριστα. Το 2006 δημιούργησα το δικό μου δικηγορικό γραφείο και έκτοτε ασκώ μάχιμη δικηγορία. Έχω συμμετάσχει σε πλήθος ημερίδων και συνεδρίων με αντικείμενο ευαίσθητα κοινωνικά θέματα (ναρκωτικά κλπ). Το 2009 συμμετείχα σε ομάδα εργασίας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών με αντικείμενο τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκα πρώτος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Διετέλεσα Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου. Την τριετία 2010-2013 συμμετείχα στο συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ Αλίμου ως υπεύθυνος του τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχω εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις μου και μιλώ αγγλικά και γερμανικά.