Δούδη Λυκούσα Αντωνία

Δούδη Λυκούσα ΑντωνίαΗ Τάνια Δούδη γεννήθηκε στον Κούνο Γερολιμένα Λακωνίας. Είναι ένα από τα έξι (6) παιδιά της οικογένειας Γεωργίου Λυκουσά.

Παντρεμένη με τον Χρήστος Δούδη, πτυχιούχο οικονομικών και πολιτικών επιστημών και συνταξιούχο του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι μητέρα μιας κόρης της Εύης, η οποία είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάστηκε ως δικαστής στο Πρωτοδικείο Ερμούπολης Σύρου. Από το 1986 έως σήμερα, εργάζεται ως νομική σύμβουλος στον ιδιωτικό τομέα.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ε’ Δημοτικού Σχολείου από το 1978 1984.

Ως πρόεδρος της Στεγαστικής Επιτροπής Κατοίκων Περάματος, από το 1984 έως το 1987, κατόρθωσε με συνεχείς και επίπονες προσπάθειες 28 μηνών, να στεγαστούν 600 πάμπτωχες οικογένειες, με την τροποποίηση του νόμου περί λαϊκής κατοικίας, και την έκδοση τίτλων ιδιοκτήσιας (παραχωρητηρίων), για οικόπεδα που κατείχαν πριν 20 50 χρόνια διατηρώντας μέσα σε αυτά ένα παράπηγμα όπου κατοικούσαν και ήταν νομικά αδύνατον να αποκτήσουν βάση του ισχύοντος μέχρι τότε νόμου τίτλο ιδιοκτησίας.

Ιδρυτικό μέλος και πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Αμπελακίων από το 1996 1999. Συνέβαλε στη διάνοιξη τη οδού Θεομήτορος, στη σηματοδότηση της περιοχής, στην τοποθέτηση καρτοτηλεφώνων, στην πύκνωση των δρομολογίων της γραμμής λεωφορείων 101 ανά 35 λεπτά και όχι ανά ώρα όπως προηγούμενα και τέλος στην απαλλοτρίωση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου (π.χ. πλατεία Αμπελακίων).

Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλίας Εθνών από το 2000.

Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Καλαμακίου (Π.Ο.Κ.) από το 2002 έως σήμερα για πέντε συνεχείς διετίες, με πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα.