Κασσιανή (Κάσση) Ξενάκη

Κασσιανή (Κάσση) Ξενάκη

Γεννήθηκα στην Καρδίτσα  και ζω από το 1972 στον Άλιμο.

Τελείωσα το Λύκειο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το 1989 αποφοίτησα από το Τμήμα των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών με ειδικότητα πετοσφαίρισης και έκτοτε εργάζομαι ως καθηγήτρια Φυσικής αγωγής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Από το 1985 μέχρι και σήμερα εξασκώ το επάγγελμα της προπονήτριας γυναικείου βόλλεϊ στην Ελλάδα, στις ομάδες, μεταξύ άλλων, του Ολυμπιακού Πειραιά, Ιωνικού Ν.Φ, Αστέρα Αγίου Δημητρίου και στο εξωτερικό στη Γαλλική Αlbi volley ball.

Έχω μακροχρόνια εμπειρία σε εκπαιδευτικές και αθλητικές δομές, καθώς διετέλεσα μεταξύ άλλων:

Νομαρχιακή υπεύθυνη στα Προγράμματα Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ‘Άθληση για όλους”

- Υπεύθυνη για την εποπτεία και τον έλεγχο λειτουργίας αθλητικών Γυμνασίων και Λυκείων στην Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής Πειραιά.

- Υπεύθυνη διοργάνωσης σχολικών πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης, Ποδοσφαίρου, Κολύμβησης, Κλασικού Αθλητισμού, στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής Πειραιά.

- Προϊσταμένη Ολυμπιακού Προπονητηρίου πετοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ως κάτοικος Αλίμου ονειρεύομαι ένα Δήμο -  πρότυπο αθλητισμού και αθλητικών δράσεων. Είναι αλήθεια ότι σήμερα μέσα σε αυτό το περιβάλλον της πρωτόγνωρης κρίσης, ο αθλητισμός θεωρείται από πολλούς πολυτέλεια.

Ο αθλητισμός όμως είναι δικαίωμα, είναι τρόπος ζωής, είναι δημιουργική και υγιής έκφραση. 

Θέτω λοιπόν την τεχνογνωσία μου στην υπηρεσία των πολλαπλών αναγκών του Δήμου μας, προκειμένου να συμβάλω στην αθλητική ανάπτυξη του Αλίμου.

Τα προβλήματα, οι ελλείψεις σε υποδομές και οργανωμένο σχεδιασμό είναι δεδομένα και γνωστά. Είναι όμως επίσης δεδομένο ότι με ορθή οργάνωση, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και με τη στήριξη των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, μπορούμε όλοι μαζί να οικοδομήσουμε αυτή την προοπτική της αθλητικής ανάπτυξης στο Δήμο μας.

Στόχοι πενταετίας :

- H συντήρηση, η βελτίωση και η αξιοποίηση των υπαρχουσών αθλητικών υποδομών

- Η ενσωμάτωση των βιώσιμων και ασφαλών μετακινήσεων στην πόλη, με σημείο αναφοράς το ποδήλατο.

- Η λειτουργία του κολυμβητηρίου ολόκληρο το χρόνο

- Η δημιουργία περισσότερων χώρων άθλησης, ώστε να γίνει καθημερινή πράξη το ΄΄ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ΄΄

-  Η κατασκευή ενός δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου, για να  ανταποκριθεί ο δήμος επαρκώς στις ανάγκες των αθλητικών σωματείων.

-  Η αξιοποίηση της παραλίας τους θερινούς μήνες σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού  και η δημιουργία νέων υποδομών beach volley.

Οι παραπάνω δράσεις και παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν μέσα από ένα νέο Αθλητικό Οργανισμό, τον ΄΄Θουκυδίδειο Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Αλίμου΄΄ (Θ.Ο.Π.Α.Α), ο οποίος μεταξύ άλλων, θα λειτουργεί ενισχυτικά  προς τα σωματεία και όχι ανταγωνιστικά.

Πιστεύω ότι  με δήμαρχο τον Νίκο Τσαμπαρλή ο Άλιμος θα αποκτήσει τη θέση που του αρμόζει στη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται στο Αττικό παραλιακό μέτωπο, θα ανταποκριθεί στις νέες σύνθετες ανάγκες, αναπτύσσοντας παράλληλα δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού, που αποτελούν το οξυγόνο της καθημερινότητάς μας.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:


Email: k_xenaki@hotmail.com

 

Κινητό: 697 72 37 755

Σταθερό: 210 99 12 946