Μανώλης Μιχαλέτος

Μανώλης Μιχαλέτος

Εμμανουήλ  Μιχαλέτος ,31 ετών

Γεννήθηκα το 1983 και από το 1988 μέχρι και σήμερα διαμένω στον Άλιμο στην Περιοχή Κυθηρίων.

Προέρχομαι από οικογένεια με  ναυτική παράδοση. Η καταγωγή μου είναι από τη Νεάπολη Λακωνίας (Βάτικα).

Ο πατέρας μου είναι πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, η μητέρα μου  ασχολείται με τα οικιακά κι έχω κι ένα  μεγαλύτερο αδερφό, τον Ιωάννη πολιτικό επιστήμονα-αναλυτή θεμάτων ασφαλείας.

Τέλειωσα το 5ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Αλίμου και εισήλθα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών.

Μιλώ και γράφω  άριστα την Αγγλική γλώσσα, πολύ καλά τη Γερμανική  και βασικώς τη Γαλλική.

Ενδιαφέρον μου είναι η μουσική, καθώς ξεκίνησα να παίζω βιολί σε ηλικία μόλις 9 ετών στο Θουκυδίδειο Ωδείο Αλίμου, έχοντας συμμετάσχει σε αρκετές συναυλίες κι εκδηλώσεις.

Υπηρέτησα τη θητεία μου στο Πολεμικό Ναυτικό ως  χειριστής radar, σε ακριτικό ναυτικό παρατηρητήριο.

Κατά τα φοιτητικά μου χρόνια δραστηριοποιήθηκα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι εκπροσώπησα για ένα ακαδημαϊκό έτος τους φοιτητές της Σχολής Ναυπηγών στη Σύγκλητο του ιδρύματος.

Εργάζομαι στο χώρο της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια.

Είμαι μέλος του  Royal Institution of Naval Architects  καθώς κι άλλων ενώσεων ναυπηγών  ή ναυτιλιακών.

Ασχολούμαι  από μικρός με τα κοινά της πόλης μας.

 Από το 2004 έως το 2012 υπήρξα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού  Συλλόγου Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ», καταθέτοντας  πολλές  προτάσεις για θέματα της περιοχής Κυθηρίων  κι όχι μόνο και συμμετέχοντας στις δράσεις του συλλόγου.

 Ιδιαίτερα έχω ασχοληθεί με το ζήτημα των συγκοινωνιών στο δήμο μας συντάσσοντας υπομνήματα είτε μέσα από τη δράση μου στο σύλλογο είτε ιδιωτικώς προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΣΑ και το Δήμο.

Υπήρξα ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας Νέων του Αλίμου για τη δημιουργία των Τοπικών Συμβουλίων Νέων το 2006.

Συμμετείχα στην κίνηση αποφοίτων 4ου Ενιαίου Λυκείου Αλίμου για τη δημιουργία συλλόγου το 2007.

Από 1η Ιανουαρίου 2011 έχω την  τιμή και την ευλογία να εκτελώ χρέη επιτρόπου στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αλίμου.

Υπήρξα συνιδρυτής της ΟΝΝΕΔ Αλίμου και πρώτος πρόεδρός το 2010, ενώ από το Νοέμβριο του 2013 είμαι πρόεδρος της Β1 Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Συνεπής στις αρχές μου φρόντισα η πολιτική δράση να συνοδεύεται από κοινωνική  ωφέλεια, οργανώνοντας δράσεις όπως: εθελοντική αιμοδοσία, καθαρισμός –εξωραϊσμός δημοσίων χώρων του Αλίμου καθώς και συλλογή τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων κι άλλων ειδών με σκοπό την ανακούφιση ευπαθών ομάδων. Ταυτόχρονα, καταθέσαμε μαζί με άλλους  νέους πολλές προτάσεις για τη συγκοινωνία, τους χώρους άθλησης και τους ελεύθερους χώρους του Δήμου.

Έπειτα από ώριμη σκέψη αποφάσισα να συμβάλλω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια να πάμε την πόλη μας μπροστά μέσα από το συνδυασμό  Άλιμος Όλοι Μαζί με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλίμου Νίκο Τσαμπαρλή, έχοντας την ελπίδα ότι θα ξεκινήσουμε τη μεγάλη αλλαγή και κυρίως θα καταφέρουμε να κάνουμε τον Άλιμο, την πόλη που ονειρευόμαστε.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:


Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κινητό: 697 68 78 157

Facebook: Μανώλης Μιχαλέτος (Manolis Michaletos)