Μαριάννα Κορδοπάτη

Μαριάννα Κορδοπάτη

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί μία δομή ιδιαίτερα κρίσιμη και σημαντική στη ζωή μας, γιατί διαχειρίζεται τα ζητήματα της πόλης μας, της καθημερινότητας μας, του ελεύθερου χρόνου μας, του σπιτιού μας. Είναι απαραίτητο να ασκείται διοίκηση από ανθρώπους που αναγνωρίζουν τα προβλήματα και εν γένει ζητήματα της πόλης, που ξέρουν πως θα τα επιλύσουν, που την αγαπούν και επιδιώκουν να την κάνουν καλύτερη. Που επιδιώκουν να κάνουν τη ζωή των πολιτών τους καλύτερη, μέσα από έργα απλά αλλά και πιο σύνθετα.

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν από τους πιο όμορφους και προνομιακούς, λόγω της θέσης του και της φυσικής ομορφιάς του, δήμους του νομού Αττικής, πλην όμως παραμελημένους. Η εικόνα της παραλίας, του λόφου Πανί και άλλων σημαντικών περιοχών, είναι εικόνα εγκατάλειψης. Οι εγκαταστάσεις σχεδόν σε όλες τις ελάχιστες παιδικές η χαρές είναι ασυντήρητες. Οι βασικές υποδομές (πεζοδρόμια, δρόμοι) είναι ελαττωματικές και με βασικές ελλείψεις, που αφορούν την απρόσκοπτη διέλευση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι δυσχερής στις υπηρεσίες του δήμου, ελλείποντος του εκσυχρονισμού και της υιοθέτησης νέων τεχνολογικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Ακόμα και αυτά τα δημοτικά ιατρεία υπολειτουργούν, με ελάχιστες ειδικότητες ιατρών που συμμετέχουν σε αυτά, ιδίως σήμερα που η οικονομική κρίση επιβάλλει τη συνδρομή του δήμου στις ιατρικές ανάγκες των δημοτών. Ελλείπει η συνδρομή στους οικονομικά αδύνατους και κυρίως στους άνεργους, ακόμα και με συμβουλευτική υποστήριξη, αλλά και με παροχή κινήτρων στους επιχειρηματίες της πόλης μας να προσλαμβάνουν συμπολίτες μας και πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα.

Λείπει το όραμα, η ικανότητα και κυρίως η αγάπη για την περιοχή μας από τη σημερινή διοίκηση του δήμου μας, η οποία εδώ και επτά χρόνια δυστυχώς περιορίστηκε σε λόγια και όχι σε έργα. Μία διοίκηση η οποία είχε καλλιεργήσει την ελπίδα ότι θα δημιουργήσει! Αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, καλούμαστε όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας, να πάρουμε στα χέρια μας το τιμόνι της διοίκησης των πόλεων μας, ψηφίζοντας ανθρώπους, όχι με βάση κομματικά ή ιδιοτελή κριτήρια, αλλά με βάση την ικανότητα, την εντιμότητα, την αποφασιστικότητα και την αγάπη για την πόλη τους, που έχουν όραμα και είναι σε θέση να το υλοποιήσουν! Ήρθε η ώρα να δώσουμε την ευκαιρία να αλλάξει η εικόνα του Αλίμου και να σταθεί ο Δήμος μας στη θέση που του αξίζει, επάξια δίπλα στο Παλαιό Φάληρο και στους όμορους δήμους, που εμφανίζονται πλέον πλεονεκτικότεροι και πιο ελκυστικοί, πιο καθαροί, πιο οργανωμένοι.....

Φίλοι μου, θέλω την πόλη μου όμορφη, λειτουργική, καθαρή, ευνομούμενη, δίπλα στον πολίτη, διαφανή, όπου τα παιδιά μας θα μπορούν να παίξουν, να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια, οι γονείς μας θα μπορούν να απολαύσουν τη θέα στα παγκάκια της θάλασσας, ακόμα και να αθληθούν σε οργανωμένα πάρκα, όπου εμείς θα έχουμε το δήμο δίπλα μας, να αφουγκράζεται τα προβλήματα μας και να τα επιλύει στα πλαίσια του δυνατού και της νομιμότητας. Έχω ένα όραμα, έναν όμορφο από κάθε άποψη Άλιμο, στον οποίο έζησα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου, απέκτησα συμμαθητές και φίλους αγαπημένους, γέννησα τα παιδιά μου, ζω με την οικογένεια μου και θέλω να ζήσω τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου. Θέλω και μπορώ να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις να γίνει ο Άλιμος η πόλη που μας αξίζει και αγαπάμε. Γι αυτούς τους λόγους αποφάσισα να συμμετάσχω στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014 με το συνδυασμό "Άλιμος όλοι μαζί", με υποψήφιο Δήμαρχο το Νίκο Τσαμπαρλή, γιατί έχει όραμα για την πόλη του, γιατί θέλει και μπορεί να αναδείξει το δήμο μας, γιατί έχει εμπειρία, γνώση, επιστημοσύνη, ήθος!Γιατί είναι ο μόνος που έχει εφικτές λύσεις για τα ζητήματα της πόλης μας. Γιατί αγαπάει τον Άλιμο!

Μαριάννα Κορδοπάτη
υποψήφια δημοτική σύμβουλος
Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Μαριάννα Κορδοπάτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άλιμο, όπου και διαμένει σήμερα με την οικογένεια της και διατηρεί εκεί δικηγορικό γραφείο.

Φοίτησε στο 5ο Δημοτικό σχολείο Καλαμακίου, στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμακίου και στο Θουκυδίδειο Λύκειο Καλαμακίου.
Είναι πτυχιούχος της Νομικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση - Βιώσιμη Ανάπτυξη).

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω) και ασκεί δικηγορία από το 1997.

Είναι δικηγόρος στην εταιρεία ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ (πρώην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε.) από το 2004 μέχρι σήμερα, ενώ από το 1996 μέχρι το 2004 ήταν δικηγόρος στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., όπου ασχολήθηκε ενεργά με το έργο της κατασκευής του Μετρό της Αθήνας.

 

Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω

Στοιχεία Επικοινωνίας:


Διεύθυνση: 17η Νοέμβρη 10, Άλιμος 17455

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κινητό: 697 99 12 502