Νικόλαος Σαλταμανίκας

Νικόλαος Σαλταμανίκας

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1971, με ρίζες από το υπέροχο νησί της Τήνου την "νύμφη" των Κυκλάδων και την όμορφη Μεγαλόπολη καμάρι και στολίδι της Αρκαδίας.

Είμαι πτυχιούχος Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στην κολύμβηση με μεταπτυχιακές σπουδές στο L.U.Chicago sport management

Υπήρξα επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος στη κολύμβηση ,μέλος κλιμακίων εθνικών ομάδων ολοκληρώνοντας την αθλητική μου καριέρα στην υδατοσφαίριση σε ομάδες της Α1 και Α2 κατηγορία.

Ο επαγγελματικός μου βίος στηρίχτηκε εν αρχή μέσα από τον αθλητισμό στα αθλήματα του υγρού στίβου ως προπονητής κολύμβησης κατηγοριών σε γνωστά αθηναϊκά σωματεία, γυμναστής αεροβικής σε επώνυμα γυμναστήρια της Αθήνας  και στη συνέχεια ως εκδότης με την παραγωγή γνωστών ειδικών κλαδικών περιοδικών πανελλαδικής κυκλοφορίας σε τομείς αθλητικούς και κατασκευών συνδυαστικά με την οργάνωση 3 διεθνών γνωστών εκθέσεων το 1999,2011 και 2013.

Από τους πλέον σημαντικούς επαγγελματικούς σταθμούς μου (1997 έως και 2007) ήταν γνωστή έκδοση διμηνιαίου περιοδικού, επίσημου έντυπου ολυμπιακών αθλημάτων υγρού στίβου του 2004 όπου και διαχειριστήκαμε την προώθηση και προβολή μεγάλων Ελληνικών και ξένων εταιρειών καθώς και Ολυμπιακών χορηγών. Ταυτόχρονα υλοποιήσαμε για τρεις χρονιές με απόλυτη επιτυχία την οργάνωση και επικοινωνία κολυμβητικών αγώνων με συμμετοχή 8500 μικρών κολυμβητών-τριών σε 12 διαφορετικά κολυμβητήρια της Ελλάδος με την υποστήριξη επωνύμων αθλητικών χορηγιών.

Το 2003 υπήρξαμε χορηγοί υλικοτεχνικού εξοπλισμού στη γυναικεία ομάδα πόλο του Α.Ν.Ο.ΓΛΥΦΑΔΑΣ όπου και στέφτηκε για 2η φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Πρόσφατη σημαντική επικοινωνιακή μου δράση το πολυτελές περιοδικό και διαδικτυακή πύλη  για το πανέμορφο νησί της Τήνου.

Μια μοναδική επικοινωνιακή παρουσία της θρησκείας σε αρμονία με τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού καθώς και τον ιδιαίτερο ποιοτικό τρόπο ζωής των κατοίκων του (Tinos-about.gr).

Σύζυγος μου είναι η Χρυσάνθη Δερμιτζάκη γεννημένη στα Χανιά, πρωταθλήτρια Ελλάδος στην υδατοσφαίριση και μέλος εθνικών ομάδων, έχουμε δύο παιδιά τη Ραφαέλα και τον Βενάρδο.

Λατρεύουμε τη πόλη μας ζώντας καθημερινά τις αγωνίες της και το παλμό της.

Είμαστε ενεργοί σκεπτόμενοι δημότες με άποψη και προπάντων ΑΝΤΙΛΗΨΗ..! 

Είναι μια χρονική ευκαιρία να ακούσουμε και να διαμορφώσουμε προτάσεις για σχέδια δράσης, στοχοποιημένα, στοχευόμενα, σχέδια στηριγμένα στην ανάπτυξη, την ευημερία, την καλαισθησία, το σεβασμό στο περιβάλλον, την αξιοκρατία, τη συνέπεια , τη ποιότητα, τη σωστή πληροφόρηση.

Είναι δύσκολο να αλλάξεις τα πάντα σε σύντομο χρονικό διάστημα ...

Ακόμα πιο δύσκολο να δικαιολογήσεις το "τι έκανες όλα αυτά χρόνια..?"

Σαφώς και δεν είμαστε "ανεξάρτητοι"...

Σαφώς και είμαστε "εξαρτημένοι" από αγωνίες, αγανάκτηση και οράματα για το καλύτερο αύριο των παιδιών μας..!

 

 


 

ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΕ

ΕΑΝ ΟΧΙ , ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ...

 

Το δικό μου Σύστημα Επιτυχίας το οποίο παρουσίασα στο Νίκο Τσαμπαρλή υποψήφιο δήμαρχο Αλίμου και βρήκα την αμέριστη υποστήριξη του, βασίζεται επάνω στις κλασσικές ανθρώπινες αξίες που μπορούν να γεννήσουν συνέργιες υψηλής απόδοσης βγαλμένες μέσα από το πραγματικό παλμό και ανάγκη της κάθε οικογένειας που ζει και οραματίζεται κάπως διαφορετικά αυτή τη πόλη.  

Ο δημότης αναζητά απεγνωσμένα ειλικρίνεια, σεβασμό, εντιμότητα ,διαφάνεια και σαφώς πραγματικές ουσιαστικές καθημερινές δράσεις,,!

Μια από αυτές που γνωρίζω αρκετά καλά και που θα πρέπει να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στη κοινωνική μας δραστηριότητα λέγεται ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ!

Κάπου εκεί θέλω να δώσω τη δική μου μάχη..!

Όλα αυτά σηματοδοτούν τις διεργασίες που οδηγούν στο ξεκίνημα του μεγάλου ταξιδίου που αποφάσισα να κάνω με το όχημα του Νίκου Τσαμπαρλή.

Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, δεν έχω στο βιογραφικό μου συμμετοχές σε κοινωνικό-πολιτικές ομάδες και οργανισμούς ,δεν υπήρξα ποτέ συνδικαλιστικό όργανο ,δεν υπηρέτησα ποτέ μου τον οποιοδήποτε κομματικό συνδυασμό για ιδιαίτερες βλέψεις που ίσως να υπηρετούσαν την φιλοσοφία της κρατικοδίαιτης αγελάδας.

Κουράστηκα πλέον να κουνώ το κεφάλι με αγανάκτηση και ταυτόχρονα θλίψη για θέματα της καθημερινότητας μας τα οποία δυστυχώς ορισμένοι τα έχουν τοποθετημένα στη φιλοσοφία της "επιστήμης"...

Τα στελέχη-σύμβουλοι λειτουργούν και αναπτύσσονται μέσα σε ένα περιβάλλον  το οποίο βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση. 

Βασική προϋπόθεση επιβίωσης και ταυτόχρονα ύπαρξης τους είναι η παρακολούθηση και η προσαρμογή τους στις εξελίξεις και τις αλλαγές που συμβαίνουν στο, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτισμικό, τεχνολογικό, πολιτικό, οικολογικό και σαφώς αθλητικό περιβάλλον της πόλης τους. 

Ζούμε πλέον σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από συνεχείς και ταχύτατες αλλαγές. 

Πρέπει να είμαστε "γρήγοροι" και ουσιαστικοί..

Από την πλευρά της εκάστοτε δημοτικής ομάδας στο τομέα τον οργανωτικό ,τα επιτυχημένα στελέχη-σύμβουλοι είναι υποχρεωμένα να παρακολουθούν συστηματικά τις σημαντικές αυτές εξελίξεις και να τις παίρνουν σοβαρά υπόψη τους κατά τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης.

 

Δεσμεύομαι ως δημότης αυτής της πόλης να  δώσω τον αγώνα μου για :

• Αδιάκοπη και ουσιαστική  λειτουργία ΟΛΩΝ των αθλητικών δημοτικών κέντρων! Εκεί που αναπτύσσεται ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός εκκολάπτονται γενιές με υγεία , γνώση και προπάντων αντίληψη..!

• Να αποδοθεί δικαιοσύνη στην επιβολή τροφείων των παιδικών σταθμών. Υπάρχει τεκμηριωμένη πρόταση συγκεκριμένη και στηριγμένη απόλυτα στις δυνατότητες των δημοτών. Κατάργηση στις κλίμακες, οι οποίες επιδεινώνουν την αδικία και στη θέση τους πρόταση για ενιαίο συντελεστή % στο εισόδημα των δημοτών. Ο ποσοστιαίος συντελεστής θα έχει επιστημονική και λογιστική βάση.

Η προσπάθεια σύγκρισης των τροφείων με τον ιδιωτικό τομέα είναι λάθος από την βάση του, διότι δεν αποτελεί πρότυπο ο ιδιωτικός τομέας αλλά είναι υποχρέωση του δημοσίου και του Κράτους να αποτελεί εκείνο πρότυπο για τον ιδιωτικό τομέα. 

Αν η εκάστοτε κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στην οικονομική στήριξη των δήμων ανάλογα με τις μεταφερθείσες αρμοδιότητες δεν θα μεταφερθεί η ανευθυνότητα αυτή στην ευθύνη του δημότη και στην υποχρέωσή του να καταβάλλει τροφεία.

• Δημιουργία τμήματος παρακολούθησης και εξεύρεσης εσόδων μέσα από παράπλευρες προωθητικές διαφημιστικές ενέργειες εταιρειών που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν τους παιδικούς σταθμούς απλά μόνο με τη δωρεάν δειγματοδιανομή και διάθεση εντύπων τους. Περνούν τα διαφημιστικά τους μηνύματα σε χιλιάδες γονείς και παιδιά...'ΙΝΔΙΑΝΙΚΑ"!

Η κάθε πολυεθνική επιχείρηση ακόμα και οι ευρύτερα μικρότερες επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων έχουν τμήματα marketing που σκοπός τους είναι να βρίσκουν το σωστό κοινό ,στον σωστό χώρο,την κατάλληλη περίοδο για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Για αυτό υπάρχει προϋπολογισμένο κόστος προς διάθεση απο μέρους τους, αρκεί να το ζητήσεις με επαγγελματισμό και πρόγραμμα και σαφώς όχι να το "χαρίσεις"...

Τα έσοδα αυτά θα διατίθενται για ευρύτερες δραστηριότητες εκπαίδευσης των νηπίων και την πραγματική ουσία της λέξης "δωρεάν" καθώς και την εξυπηρέτηση επιτακτικών αναγκών των παιδικών σταθμών για την ορθή λειτουργία τους.

• Άμεση λύση με ιδιαίτερες προτάσεις που σαφώς στηρίζονται σε απόλυτη επιχειρηματολογία για την απίστευτη και συνάμα θλιβερή ιστορία που διαδραματίζεται τα τελευταία χρόνια στις Τράχωνες Αλίμου στο κτήμα Γερουλάνου που βρίσκεται το υπέροχο βυζαντινό εκκλησάκι των εισοδίων της Θεοτόκου (παρεκκλήσιο του ιερού ναού της ζωοδόχου πηγής).Η απαγόρευση της εισόδου προς την εκκλησία με την ταυτόχρονα απομόνωση των ήδη υπαρχόντων αρχαιολογικών χώρων από συγκεκριμένη εταιρεία είναι κάτι το οποίο σαφώς και κλονίζει ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία και δημιουργεί τεράστιους προβληματισμούς λύση είναι απλή ,όχι χρονοβόρα και σίγουρα θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές.

• Τα θέματα περί υγείας , καθαριότητας, αξιοποίησης δημοτικών χώρων, σεβασμός , αξιοκρατία και στήριξη της τοπικής αγοράς και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με τον παλμό του Δημότη, σαφώς και είναι δεδομένα προς επεξεργασία και απόλυτη προτεραιότητα..!

Απλές προτάσεις που φέρνουν λύσεις και σίγουρα όχι άλλα άλυτα προβλήματα και "ωχ αδελφισμούς"..

 

ΣΑΛΤΑΜΑΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΑΜΠΑΡΛΗ 

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:


Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σταθερό: 210 99 29 089

Facebook: saltamanikas.nikos