Πάρις Κάσκας

Πάρις Κάσκας

Είναι γεννηθείς του 1968 και η οικογένεια του - Παναγιώτης Κάσκας (Παππούς) ήρθε και εγκαταστάθηκε στο Καλαμάκι το 1923. Είναι γιός του Μιχαήλ Κάσκα, Πολιτικού Μηχανικού, που κατασκεύασε την προέκταση του Δημαρχείου Αλίμου και τον πρώτο όροφο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου το 1952 (γνωστού ως 1ου Σχολείου της παραλίας).

Ανιψιός της Σοφίας Κάσκα – Σμαράγδη, αδελφή του πατέρα του Μιχαήλ Κάσκα και συζύγου του αείμνηστου Γεωργίου Σμαράγδη Κοινοτάρχη Καλαμακίου την περίοδο 1959-1968, βραβευμένου επί Δημαρχίας Αργύρη Αργυρίου με το «Χρυσό Θουκυδίδη», την ανώτατη τιμητική διάκριση του Δήμου Αλίμου, για την 25ετή προσφορά του στον Άλιμο.

 

Έχει Πτυχίο Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο του Bari στην Ιταλία και δύο Μεταπτυχιακά στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το University of Sutherland στην Αγγλία και του ESCEM Ecole Supérieure de Commerce Et Management στην Γαλλία.

Έχει περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρία στον τομέα της Πληροφορικής με εξειδίκευση στην Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στο Διαδίκτυο και τα τελευταία 6 χρόνια εργάζεται στην παγκοσμίου φήμης πολυεθνική εταιρία Symantec Corporation ως Σύμβουλος Ασφαλείας Πληροφορικής. Έχει συνεργαστεί με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα για το 2ο συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης 2013 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Ασφάλεια Ηλεκτρονικών Πληροφοριών & Βιομηχανική Κατασκοπεία».

Έχει συμμετάσχει ως επίσημος καλεσμένος σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια όπως στον ΑΝΤ1 στις εκπομπές του Νίκου Ευαγγελάτου «Αποδείξεις στην Πολιτική» καθώς και στις εκπομπές «Αθέατος Κόσμος» και «Πύλες του Ανεξήγητου» του Κώστα Χαρδαβέλλα στο κανάλι ALTER με την ειδικότητα «Ειδικός Ασφαλείας Πληροφορικής και Δικτύων».

Ο Πάρις Κάσκας με την εξειδικευμένη εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά των οικογενειών του Δήμου Αλίμου στην αντιμετώπιση του Κυβερνο-εκφοβισμού.

Ο Κυβερνο-εκφοβισμός ή Cyber-bullying έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σήμερα και αφορά στην απόκτηση πληροφοριών - φημών ή/και φωτογραφιών - χρησιμοποιώντας την τεχνολογία (πχ. κινητά) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, κα.) στο διαδίκτυο με σκόπιμο, επαναλαμβανόμενο και εχθρικό τρόπο ώστε να βλάψουν, να ταπεινώσουν ή και να αποσπάσουν χρήματα από τα θύματά τους.