Παναγιώτης Νικολάου

Παναγιώτης Νικολάου“ Ένας νέος που δεν μετέχει στα κοινά, είναι ανάξιος να λέγεται νέος” (Μάνος Χατζιδάκις)

 

Συμμετέχω:
Γιατί ως νέος έχω χρέος να είμαι παρών στη διαμόρφωση της πόλης μου και να μην κοιτάω αμέτοχος άλλους να «διαγράφουν» το μέλλον της. Περισσότερο από ποτέ, σήμερα, νιώθω την ανάγκη να προσφέρω, καθώς, σε μια δύσκολη εποχή, χρειάζονται υπερβάσεις και θα γίνουν μόνο αυτές που θα κάνουμε οι ίδιοι, ο καθένας από εμάς. Η πόλη μας, μας χρειάζεται. Γιατί μόνο Όλοι Μαζί μπορούμε ενώνοντας τις δυνάμεις και τα όνειρα μας να σχεδιάσουμε με γνώση και φαντασία την πόλη που ζούμε και εργαζόμαστε. Γιατί η Πόλη μας είναι η Ζωή μας.

 

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1985 στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Άλιμο. Ο πατέρας μου, Κωνσταντίνος Νικολάου, κατάγεται από την Εύβοια και η μητέρα μου, Ελευθερία Πρέκα, από την Σαντορίνη. Έχω έναν αδελφό το Γιάννη, 30 ετών.

Αποφοίτησα από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Αλίμου ΄΄Θουκυδίδειο΄΄.                      

Σπούδασα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) και κατέχω Δίπλωμα  Μηχανολόγου Μηχανικού.

Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως οπλίτης τεθωρακισμένων.

Ασκώ το επάγγελμα του Μηχανολόγου Μηχανικού από το 2010 διατηρώντας τεχνικό γραφείο. Δραστηριοποιούμαι στην μελέτη και κατασκευή τεχνικών έργων με εξειδίκευση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και των έργων προστασίας και αναβάθμισης αστικού περιβάλλοντος. Έχω συνεργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα του Ε.Μ.Π. και έχω συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια για τις νέες ενεργειακές τεχνολογίες.

Μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε από τα μαθητικά μου χρόνια διατελώντας Πρόεδρος 15μελούς στο ΄΄Θουκυδίδειο΄΄ Λύκειο. Στα φοιτητικά μου χρόνια υπήρξα Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών και εκπρόσωπος αυτών στα όργανα συνδιοίκησης της σχολής.

Ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜΗ) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:


Βlog: panosnikolaou.tumblr.com

Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κινητό:6947.61.11.24