Άρθρα

Απάντηση σε ανάρτηση του ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ για τα ΚΕΠ υγείας

Απάντηση σε ανάρτηση του ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ για τα ΚΕΠ υγείας

Πριν λίγες ημέρες αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συνδυασμού ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ κείμενο της Κατερίνας Παπαγκίκα  με τίτλο  «Για τα ΚΕΠ Υγείας και το θράσος των “κυβερνητικών” υποψήφιων δημάρχων»

 

 

 

 


Στην ανάρτηση απάντησε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  Γιάννης Μπελιάς  ως εξής:

«Σίγουρα ο ΕΟΠΥΥ κατέρρευσε και η Δημόσια Υγεία πηγαίνει κατά διαόλου. Αλλά το να παρουσιάζετε τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης σαν έργο Τσαμπαρλή μάλλον δείχνει μια «πολιτική θολούρα». Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας είναι κάτι διαφορετικό από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αφορά ένα δίκτυο κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας για τον πολίτη που εστιάζει κυρίως στην προληπτική Ιατρική και στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα Υγείας . 

Οι αγώνες για ένα καλύτερο σύστημα Υγείας είναι ένα θέμα στο οποίο προσωπικά με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε παράλληλα να δημιουργούμε υποστηρικτικές δομές . 

Το που είδε η συντάκτρια του άρθρου ότι πανηγυρίσαμε με θράσος παραμένει άγνωστο σε μένα. Το ότι της προκαλεί γέλιο η συμμετοχή του Δήμου σε μια καινοτόμο δράση και μάλιστα με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης του Δήμου μου δημιουργεί μια επιπλέον απορία. Θα προτιμούσα να ακούσω μια σοβαρή πρόταση για το θέμα και όχι γενικόλογα του στυλ να» διεκδικήσουμε για την υγεία… κλπ κλπ.»

Και τέλος όσον αφορά το σχόλιο ότι σας δουλεύουμε χοντρά σας θυμίζω ότι η Δημοτική παράταξη που ανήκω ίδρυσε τα Δημοτικά Ιατρεία στο Δήμο μας , ίδρυσε με πολλούς αγώνες το υποκατάστημα ΙΚΑ στον Αλιμο και απέκτησε δωρεάν ένα Δημοτικό ασθενοφόρο το οποίο η Διοίκηση Ορφανού το άφησε να σαπίσει στο Γκαράζ του Δήμου. 
Οι 4 γιατροί υποψήφιοι με τον συνδυασμό μας είμαι σίγουρος ότι θα συμμετέχουν με χαρά σε έναν ουσιαστικό διάλογο για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη όλων των παροχών υγείας στην πόλη μας.»

 

Να συμπληρώσουμε και το εξής παράδοξο. Την εισήγηση του Νίκου Τσαμπαρλή στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ΚΕΠ Υγείας (απόφαση 307- 5/12/2011) ψήφισε και η Δημοτική Παράταξη του ΑΝΩ ΚΑΤΩ στον ΑΛΙΜΟ!!!

 

Άγνοια, αμνησία ή σύγκρουση συνιστωσών;

 

Προβολή σχετικού άρθρου εδώ: anokatostokalamaki.wordpress.com