Άρθρα

Μονόδρομος για τους δήμους οι νέες ενεργειακές τεχνολογίες

Μονόδρομος για τους δήμους οι νέες ενεργειακές τεχνολογίες

Άρθρο του Παναγιώτη Νικολάου στη "Φωνή του Αλίμου", υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

 

 

 

 


Άρθρο του Παναγιώτη Νικολάου στη "Φωνή του Αλίμου", υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

"Στην Ελλάδα του 2014 οι νέες ενεργειακές τεχνολογίες αποτελούν κομβικό «πυλώνα» στην προσπάθεια αναβάθμισης των δήμων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ) έχουν ως βάση τους την εξοικονόμηση ενέργειας και  το περιβάλλον , μέσω της χρήσης αυτών των τεχνολογιών.

Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν οφείλει να κινηθεί το σύνολο των δήμων, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του δήμου Αλίμου.

Η προσαρμογή του δήμου μας στις νέες τεχνολογίες θεωρείται απαραίτητη, ώστε να  βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση στην τελική χρήση και να εκμεταλλευτεί ο Άλιμος τις δυνατότητες για εξοικονόμηση ενέργειας, με τρόπο οικονομικά αποδοτικό.

Τι θα αποφέρει όμως αυτή η αλλαγή στην πόλη μας;

Αρχικά η χρήση νέων ενεργειακών τεχνολογιών θα εξοικονομήσει σημαντικούς οικονομικούς πόρους, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα για επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας.

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο της χρήσης των νέων τεχνολογιών αποτελεί η αναβάθμιση του περιβάλλοντος, που θα επιφέρει με τη σειρά βελτίωση της υγιεινής αστικής διαβίωσης και αναβάθμιση -τελικά- της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στις κρίσιμες αυτές εποχές που διανύουν οι δήμοι (μείωση πόρων, απολύσεις κ.α.), η αξιοποίηση της νέας επιστημονικής γνώσης, που θα οδηγήσει στην «παραγωγή»  σύγχρονων πολιτικών για την τοπική αυτοδιοίκηση, αποτελεί πλέον μονόδρομο."

 

του Παναγιώτη Νικολάου

Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ΆΛΙΜΟΣ Όλοι Μαζί

 


Νικολάου Παναγιώτης

“ Ένας νέος που δεν μετέχει στα κοινά, είναι ανάξιος να λέγεται νέος”

                                                                                     (Μάνος Χατζιδάκις)

Συμμετέχω:

Γιατί, ωςνέος έχω χρέος να είμαι παρών στη διαμόρφωση της πόλης μου και να μην κοιτάω αμέτοχος άλλους να «διαγράφουν» το μέλλον της. Περισσότερο από ποτέ, σήμερα, νιώθω την ανάγκη να προσφέρω, καθώς, σε μια δύσκολη εποχή, χρειάζονται υπερβάσεις και θα γίνουν μόνο αυτές που θα κάνουμε οι ίδιοι, ο καθένας από εμάς. Η πόλη μας, μας χρειάζεται. Γιατί μόνο Όλοι Μαζί μπορούμε, ενώνοντας τις δυνάμεις και τα όνειρα μας, να σχεδιάσουμε με γνώση και φαντασία την πόλη που ζούμε και εργαζόμαστε. Γιατί η Πόλη μας είναι η Ζωή μας.

 

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1985 στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Άλιμο. Ο πατέρας μου, Κωνσταντίνος Νικολάου, κατάγεται από την Εύβοια και η μητέρα μου, Ελευθερία Πρέκα, από την Σαντορίνη. Έχω έναν αδελφό το Γιάννη, 30 ετών.

Αποφοίτησα από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Αλίμου ΄΄Θουκυδίδειο΄΄.                      

Σπούδασα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) και κατέχω Δίπλωμα  Μηχανολόγου Μηχανικού.

Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως οπλίτης τεθωρακισμένων.

Ασκώ το επάγγελμα του Μηχανολόγου Μηχανικού από το 2010 διατηρώντας τεχνικό γραφείο. Δραστηριοποιούμαι στην μελέτη και κατασκευή τεχνικών έργων με εξειδίκευση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και των έργων προστασίας και αναβάθμισης αστικού περιβάλλοντος. Έχω συνεργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα του Ε.Μ.Π. και έχω συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια για τις νέες ενεργειακές τεχνολογίες.

Μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε από τα μαθητικά μου χρόνια διατελώντας Πρόεδρος 15μελούς στο ΄΄Θουκυδίδειο΄΄ Λύκειο. Στα φοιτητικά μου χρόνια υπήρξα Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών και εκπρόσωπος αυτών στα όργανα συνδιοίκησης της σχολής.

Ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜΗ) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).