Άρθρα

Δέσποινα (Ντέπη) Θεοδωρακοπούλου – Στενού υποψήφια με τον συνδυασμό ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Δέσποινα (Ντέπη) Θεοδωρακοπούλου – Στενού

«Οι περισσότεροι του συνδυασμού μας είναι νέοι άνθρωποι με πλούσιο βιογραφικό, επιτυχημένοι σε αυτό που κάνουν, με θέληση και διάθεση για να προσφέρουν»

 

 

 


Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά και την εθελοντική προσφορά στο Δήμο μας, έχει ξεκινήσει από την θητεία μου ως Προέδρου Συλλόγου Γονέων σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, με την συμβολή μου ως αιρετό μέλος Δ.Σ. στο έργο Πολιτιστικών και Φιλανθρωπικών Συλλόγων και ως διορισμένο μέλος Δ.Σ. σε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Αλλά και την οργάνωση ως υπεύθυνης πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων του Δήμου Αλίμου όπου η εμπειρία της συνεργασίας με σημαντικούς ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων υπήρξε ανεπανάληπτη. Με αποκορύφωμα την τελευταία Διοργάνωση του Δ΄ Διεθνούς Συμποσίου για τον Θουκυδίδη, ως υπεύθυνης Συντονισμού, που πραγματοποιήθηκε επί τρεις ημέρες Στην Π. Βουλή , στο Μουσείο της Ακρόπολης και το Ζάππειο Μέγαρο με εξαιρετική επιτυχία .

Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές μου δραστηριότητες έως σήμερα με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους τόσο οι συμπολίτες μου , όσο και οι Δημοτικοί Άρχοντες της πόλης μας .

Αποφάσισα να δεχτώ την τιμητική πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Τσαμπαρλή να συμμετέχω ως υποψήφια στο συνδυασμό «Άλιμος Όλοι Μαζί»

Κατ αρχήν γιατί η πολυετής εμπειρία , η γνώση και οι ικανότητες του Νίκου Τσαμπαρλή σε συνδυασμό με το επίπεδο των ατόμων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Παράταξης, αποτελούν εγγύηση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας για να τον Άλιμο που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας .

Οι περισσότεροι είναι νέοι άνθρωποι με πλούσιο βιογραφικό, επιτυχημένοι σε αυτό που κάνουν, με θέληση και διάθεση για να προσφέρουν στον Δήμο και τους Δημότες τον καλύτερο εαυτό τους.

Και κατά δεύτερο λόγο γιατί Το "κάτι πρέπει να κάνω" πάντα λύνει περισσότερα προβλήματα από το "κάτι πρέπει να γίνει"… Και από αυτήν την άποψη όλοι πρέπει να είμαστε «πολιτικά όντα» ακόμη και με το είμαστε απλά ενεργοί πολίτες .

Βεβαίως, μπορούμε να μην ασχολούμαστε με την πολιτική όπως λένε κάποιοι. Έτσι κι αλλιώς η πολιτική θα ασχοληθεί μαζί μας…! Το ζούμε σήμερα σε όλο το μεγαλείο…

Η βαθύτερη αιτία της αληθινής πολιτικής είναι ηθική. Μόνο έτσι εκφράζεται με πράξεις ένα χρέος προς το κοινωνικό σύνολο. Και αυτή είναι και η μόνη στην οποία θέλω να αφιερωθώ.

Είναι απλώς ζήτημα προσφοράς στους γύρω μας: προσφορά στην κοινωνία και σ' αυτούς που θα ακολουθήσουν.

 


 

Βιογραφικό

Η Ντέπη (Δέσποινα) Θεοδωρακοπούλου - Στενού γεννήθηκε στον Άλιμο και αποφοίτησε από το Λύκειο του Αγ. Παντελεήμονα.
Η καταγωγή της είναι από την Μεσσηνία και την Μάνη.
Είναι παντρεμένη με τον Ταξίαρχο ε.α.- Μηχανολόγο Μηχανικό Ε.Μ.Π. Νικόλαο Στενό, από τα Βάγια Βοιωτίας και μητέρα τριών αγοριών:
-Του Βασίλη, τελειόφοιτου Μαθηματικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθήνας
-Του Ηλία, τελειόφοιτου Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων -Οικονομικό Στελεχος σε ιδιωτικη Α.Ε και
-Του Μάριου- Αλέξανδρου, φοιτητή Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου. 

Δραστηριοποιήθηκε Επαγγελματικά με την Δημοσιογραφία , την Επικοινωνία και τις Δημόσιες σχέσεις και είναι Ιδιοκτήτρια του Πολυχώρου Art Express στον Άλιμο.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Δημοσιογραφία από 20 χρονών, σαν Συντάκτης της εφημερίδας «Ελεύθερη Γνώμη», ενώ αρθρογράφησε σαν Τακτικός συνεργάτης στην εφημερίδα «Αθηναϊκή» και στα περιοδικά «Φαντάζιο» , «Θησαυρός» κ.α. 
Έχει εργαστεί σε γνωστές εταιρίες στον ευρύτερο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (ΟΠΑΠ -ΕΛΤΑ- HERTZ -Μαρινόπουλος - Ευρωκατοικία-NotosRealestate ) , ενώ έχει διατελέσει επίσης:

- Υπεύθυνη Δημόσιων Σχέσεων Δήμου Αλίμου

- Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Γ' Διεθνούς Συμποσίου για τον Θουκυδίδη

- Υπεύθυνη γραφείου Συντονισμού Προγραμμάτων του Δήμου Αλίμου.
Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας, διοργάνωσε πλήθος εκδηλώσεων και ημερίδων, για την Υγεία -Πρόληψη , τον Κοινωνικό Εθελοντισμό και το Ολυμπιακό Ιδεώδες , με την συμμετοχή κορυφαίων στο είδος τους επιστημόνων και ειδικών ομιλητών. 

- Δ/ντρια NOTOS REAL ESTATE group (Σύμβουλοι Προώθησης Εκτίμησης Ακινήτων).
- Υπεύθυνη Σύνταξης Διαδ/κων εφημερίδων Notospress, Δελτίο Τύπου στα Νότια , ΤΟΛΜΗ, Αττική Γραμμή.

- Δ/ντρια NOTOS REAL ESTATE group (Σύμβουλοι Προώθησης Εκτίμησης Ακινήτων).

- Το 2010 Διοργάνωσε ως Γενική Συντονίστρια με εξαιρετική επιτυχία, το Δ΄ Διεθνές Συμπόσιο για τον Θουκυδίδη του Δήμου Αλίμου, που πραγματοποιήθηκε 7-11 Απριλίου στην Π. Βουλή, στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης και το Ζάππειο Μέγαρο, με συμμετοχή 30 καθηγητών από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του Κόσμου.

- Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια και Προγράμματα Σπουδών για την Στρατηγική Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, Διαχείριση Ομάδων και Έργου, Ηγεσία και Οργανωτική συμπεριφορά, Ψυχολογίας της μάζας , το "Social Integration of Vulnerable Groups" and " Skills for Social Enterprises Counselors" που συνδιοργάνωσαν οι : The European Social Fund (E.S.F.) και το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας , καθώς και το «12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄ Βαθμού» με θέμα :« Οι γυναίκες πρωταγωνιστούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αλλάζουν την Ελλάδα με την δράση τους» , που διοργάνωσε το Πανελλήνιο
Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄
Βαθμού , στην Αρχαία Ολυμπία και τον Πύργο.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

- 1998-2000: Ταμίας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού «ΚΥΒΕΛΗ».

- 2000-2002: Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου«ΚΥΒΕΛΗ».

- 2003-2005
  - Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ουΓυμνασίου Αλίμου.

   - Γραμματέας του Δ.Σ. του παραρτήματος της Πανελλήνιας Οργάνωσης «Ελληνική Εστία» στον Άλιμο.

- 2003-2007:
    -Γραμματέας του Δ.Σ. του Παραρτήματος Αλίμου της « Πανελλήνιας Οργάνωσης Γυναικών Μάνης».

- 2003-2011 - Μέλος του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συλλόγου « Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» στον Άλιμο.


- 2006-2009
    -Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
     3ου Λυκείου Αλίμου.

- 2007 μέχρι σήμερα:
    -Έφορος Δημ. Σχέσεων Δ.Σ. του Συλλόγου Μανιατών
      Νοτίων Προαστίων.
- 2008-2009 :
    - Μέλος του Δ.Σ. του Ε΄ Βρεφονηπιακού
      Σταθμού Αλίμου.
      Από 2010 : Μέλος Β/ βαθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αλίμου

 

Ιδιοκτήτρια Art Express