Άρθρα

Εισάγουμε τις νέες τεχνολογίες στον Άλιμο

Εισάγουμε τις νέες τεχνολογίες στον ΆλιμοΕίναι πίστη μας ότι η εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα της πόλης μας θα αναβαθμίσει τον Άλιμο και θα μειώσει σημαντικά την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών. Το πιστεύουμε, το επιδιώκουμε και αγωνιζόμαστε για να το πετύχουμε.

 

 

 

 


 

Με πρόταση του συνδυασμού μας ο Άλιμος μπαίνει στην εποχή του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά τεχνολογίας LED.

     Στο Δημοτικό συμβούλιο της 12ης Φεβρουαρίου συζητήθηκε η έγκριση της μελέτης του έργου «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΡΟ ΑΛΙΜΟΥ». Στο πλαίσιο της συζήτησης εισηγηθήκαμε  να ενσωματωθεί στην μελέτη η προμήθεια και τοποθέτηση νέων φωτιστικών LED καθώς και νέων πινακίδων οροσήμανσης, προτάσεις που έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από το Δημοτικό Συμβούλιο.

     Είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί στο Δήμο μας η τεχνολογία αυτή και θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τα πλεονεκτήματα της που μεταξύ άλλων είναι:     

  1. Απόδοση: Τα LED παράγουν περισσότερο φως ανά watt συγκριτικά με τους χρησιμοποιούμενους σήμερα λαμπτήρες.
  2. Χρόνος ζωής: Τα LED έχουν μεγάλους χρόνους ζωής. Οι ώρες λειτουργίας τους κυμαίνονται από 35.000 έως 50.000 ώρες, αριθμός τεράστιος συγκριτικά με αυτόν των λαμπτήρων πυράκτωσης που κυμαίνεται από 1.000 έως 2.000 ώρες και των λαμπτήρων φθορισμού που κυμαίνεται από 10.000 έως 15.000 ώρες.
  3. Τοξικότητα: Τα LED δεν περιέχουν υδράργυρο όπως οι λάμπες φθορισμού.

     Συνεχίζουμε να λειτουργούμε εποικοδομητικά μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Προχωρούμε σταθερά με γνώμονα το συμφέρον του Δημότη. Προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας.

     Ο Άλιμος είναι η κοινή μας ταυτότητα που μας ενώνει.