Άρθρα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Τσαμπαρλή

Ομιλία Νίκου Τσαμπαρλή στο Κάρολος Κουν - 05/05/10Φίλες και φίλοι Αλιμιώτισσες και Αλιμιώτες,

Θέλω και εγώ πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και είσαστε σήμερα εδώ, ειδικά αυτές τις δύσκολες ημέρες που όλοι μας ζούμε. Οι ανατροπές είναι καθημερινές...

...έχουν ξαφνικά μπει στη ζωή μας τα spreads, το Δ.Ν.Τ., η Goldman Sachs, αρχίσαμε να συζητάμε για το αν θα βρει η Ελλάδα να δανειστεί, για το πώς θα είναι η ζωή μας αύριο.Η Αθήνα σήμερα ζει τραγικές στιγμές, ήδη υπάρχουν νεκροί, και αυτό που τώρα απαιτείται είναι πάνω από όλα ψυχραιμία.

Πρέπει να κάνουμε κριτική, πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική, αλλά πάνω από όλα πρέπει να οπλιστούμε με πείσμα κα θάρρος. Πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να αγωνιστούμε. Όχι μόνο για τους εαυτούς μας, όσο για τα παιδιά μας, για αυτές τις επόμενες γενιές που σίγουρα δεν έφταιξαν σε τίποτα. Δεν είναι ρητορική η αναφορά μου στα παιδιά. Έχω τέσσερα και μιλάω σαν γονιός. Δεν πρέπει να είμαστε πλέον θεατές. Πρέπει να συμμετέχουμε, να συναποφασίζουμε και να συναγωνιζόμαστε.

Ο λόγος και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτήν την προσπάθεια είναι σημαντικός. Είναι η πρώτη βαθμίδα δημόσιας διοίκησης και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καθημερινότητα του πολίτη και ιδιαίτερα του δημότη.

Τον Νοέμβριο έχουμε Δημοτικές Εκλογές σε ένα τοπίο τελείως διαφορετικό. Το σχέδιο Καλλικράτης αν ψηφιστεί, όπως έχει, μάλλον θα εντείνει τα προβλήματα παρά θα τα λύσει. Οι νέες αρμοδιότητες είναι πολλές, οι πόροι είναι αόριστοι και νεφοσκεπείς.

Η πρόκληση είναι μεγάλη. Όλοι εμείς οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει σε αυτές τις εκλογές να βγούμε στον κόσμο και με επιχειρήματα να τον πείσουμε, πρέπει ξεκάθαρα να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα: Ποιος συνδυασμός και ποιος υποψήφιος Δήμαρχος θα μπορέσει να δώσει τις καλύτερες λύσεις στα τόσα προβλήματα της πόλης?

Τα χρώματα έχουν τελειώσει, δεν υπάρχει χώρος για πράσινα, κόκκινα ή μπλε. Όλοι μαζί, όσοι πιστεύουμε στον Άλιμο πρέπει να ενωθούμε, πρέπει να δουλέψουμε, πρέπει να πετύχουμε. Χώρος για προσωπικές διαδρομές και προσωπικές φιλοδοξίες δεν υπάρχει. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι, πρέπει να έχουμε έναν οδηγό: το συμφέρον του Δημότη και το καλό του Δήμου μας.

Εμείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μας, αυτό το πιστεύουμε βαθειά. Είναι ο οδηγός με τον οποίο θα πορευτούμε προς τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτή μας την πρόταση θέλουμε σήμερα να σας παρουσιάσουμε, αυτή μας την πρόταση θέλουμε εσείς να επικυρώσετε, να στηρίξετε και να μεταλαμπαδεύσετε σε κάθε δημότη στον Άλιμο.

Είναι απίστευτη τιμή για μένα να ακούω από τους συναδέλφους μου, τον Δήμαρχό μου Αργύρη Αργυρίου, τον Δήμαρχό μου Κώστα Μαντζουράνη, τους συναδέλφους μου τον Ιωσήφ Κωνσταντινίδη, τον Βασίλη Κούη, την Μαρία Πανούση, τον Αντώνη Φουστέρη, να μου εμπιστεύονται τη θέση του επικεφαλής σε αυτή την προσπάθεια.

Ο δρόμος προς τον Νοέμβριο είναι μακρύς και δύσκολος. Σας θέλω όλους κοντά μου, σας θέλω δίπλα μου, μαζί να αγωνιστούμε για τον Δήμο μας, για τις γειτονιές μας, για τους συνδημότες μας, για ένα καλύτερο σήμερα και για ένα καλύτερο αύριο. Να είστε σίγουροι ότι αν είμαστε όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

Μέσα από ένα ψηφοδέλτιο βαθιά ανανεωμένο, με ένα σχήμα που θα συνδυάζει την εμπειρία με την φρεσκάδα, την συνέχεια με τις νέες ιδέες, την αναγνώριση των όποιων λάθος επιλογών με τις ξεκάθαρες προτάσεις και πάνω από όλα με ένα ειλικρινές και εφαρμόσιμο πρόγραμμα θα κοιτάξουμε στα μάτια τον δημότη. Θα του πούμε ποιοι είμαστε, τι έχουμε κάνει έως τώρα, τι σκεφτόμαστε και τι δεσμευόμαστε για το αύριο.

Το έργο που έχουμε στο βιογραφικό μας είναι σημαντικό, είναι η απόδειξη ότι είμαστε η δημοτική παράταξη όχι των υποσχέσεων αλλά των έργων.

Ας θυμηθούμε καταρχάς το έργο της τετραετίας του Αργύρη Αργυρίου.
Αργύρη Αργυρίου, δεν υπάρχει δημότης που θα αμφισβητήσει την αναγέννηση που έφερες στον Άλιμο. Έβαλες ξανά στην ζωή μας την παραλία. Ήμασταν η πρώτη διοίκηση στην Ελλάδα που εφαρμόσαμε τα ΣΔΙΤ, δηλαδή την σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα. Χωρίς μία δημοτική δραχμή τότε αλλάξαμε την όψη της παραλίας και από σκουπιδότοπος και χώρος καταυλισμών έγινε όαση πρασίνου και αναψυχής.

Μαζί με τον Κώστα Μαντζουράνη στήσατε τα πρώτα δημοτικά ιατρεία. Μέσα στην διάρκεια της διοίκησης μας τότε μελετήσαμε, χρηματοδοτήσαμε, κατασκευάσαμε και λειτουργήσαμε τον 2ο παιδικό σταθμό, έργο πρότυπο για όλο το λεκανοπέδιο.
Αλλάξαμε την όψη της Λ. Ιωνίας και ξεκινήσαμε την ανάπλαση στο Λόφο Πανί.

Μεσολάβησε η τετραετία της διοίκησης Αλούκου για να ακολουθήσει μετά η διοίκηση του Κώστα Μαντζουράνη.
Τι να πρωτοπεί κανείς Κώστα Μαντζουράνη για αυτήν την τετραετία?

Στον τομέα των έργων και των αναπλάσεων: Ανάπλαση Αγ. Δημητρίου, Ήρωος Μάτση, Θεομήτορος, Αλσύλλιο Αρματολών στο λόφο Αγ. Νικολάου, Παιδική Χαρά Κοτζιάς, Παιδική Χαρά Ταξιαρχών, Παιδική Χαρά Λυσικράτους, πεζόδρομος οδού Σφακίων, άνοιξη οδού Παραλιμνίου, κ.α.

Στις υποδομές: Το ΙΚΑ, την κατασκευή του Μουσικού Λυκείου, την αγορά και εξασφάλιση 11 στρεμμάτων πρασίνου, την αγορά εξοπλισμού καθαριότητας, την λειτουργία του ΚΕΠ Άνω Καλαμακίου, την ίδρυση και λειτουργία Νομικής Υπηρεσίας στον Δήμο, την δημοτική αστυνομία (δημιουργήσαμε το πλαίσιο με τον οργανισμό, πήραμε τις εγκρίσεις, προκηρύξαμε τις θέσεις, έγινε η επιλογή και πήγαν νέοι δημοτικοί αστυνομικοί για εκπαίδευση- είχε και η νέα διοίκηση συμμετοχή: τους αγόρασε τις στολές), κ.α.

Στην πρόνοια: την ανάδειξη του 5ου βρεφονηπιακού σταθμού σε πρότυπο, την ανέγερση του παιδικού σταθμού στην Κοτζιά, την λειτουργία νέου παιδικού σταθμού στο Άνω Καλαμάκι, την σύσταση διεύθυνσης κοινωνικής αντίληψης, κ.α.

Στον Αθλητισμό: το κολυμβητήριο το παραλάβαμε από την Διοίκηση Αλούκου σε ενδιάμεσο στάδιο, το τελειώσαμε, το πληρώσαμε, το λειτουργήσαμε, κατασκευάσαμε το στέγαστρο της μικρής πισίνας, το αθλητικό γυμνάσιο, καθιερώσαμε τα καλοκαιρινά camp, κ.α.

Πήραμε αντισταθμιστικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και από την τραμ.

Θα χρειαστώ πολλές ώρες αν θέλω να απαριθμήσω το έργο του Αργύρη Αργυρίου και του Κώστα Μαντζουράνη. Είστε οι δήμαρχοι που αλλάξατε την εικόνα του Αλίμου. Αυτό το έργο, αυτή την δημιουργική προσπάθεια θέλουμε να συνεχίσουμε και την επόμενη τετραετία.

Δυστυχώς η τετραετία που πέρασε ήταν μια χαμένη τετραετία. Η γενική ομολογία φίλων και αντιπάλων του σημερινού δημάρχου είναι ότι αυτό που χαρακτηρίζει την διοίκησή του είναι η ατολμία, η απλή και άχρωμη διαχείριση, η υποτονική αντίδραση στα προβλήματα, το τρέξιμο πίσω από τις εξελίξεις και η αγωνία του άντε να φύγει και αυτή η μέρα. Δεν υπάρχει ούτε όραμα, ούτε σχεδιασμός.

Είναι αυταπόδεικτο ότι είναι μία διοίκηση που δεν δίστασε να πει τα πιο απίθανα ψέματα για να αποσπάσει την ψήφο των δημοτών. Παραμύθι για παιδάκια χαρακτηρίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το πρόγραμμά τους για να μην λάβουμε καμία απάντηση.

Θα σας θυμίσω μερικές από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις μεγάλες και μικρές, όλες όμως μέσα από το πρόγραμμά τους λέξη προς λέξη διατυπωμένες

- Διαγραμμίσεις και ράμπες στα κεντρικά σημεία της πόλης για την διευκόλυνση της πρόσβασης των ΑΜΕΑ,

- Βελτίωση και εξωραϊσμό του μετώπου της πόλης προς την πλευρά της λεωφόρου Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ,

- Αντιπλημμυρικό έργο στην Λ. Κυθηρίων,

- Κατασκευή δύο νέων δημοτικών σχολείων το 8ο στα Αμπελάκια και το 10ο στον Παλαιό Άλιμο,

- Ίδρυση δημοτικών κινηματογράφων και δημιουργία κινηματογραφικής λέσχης,

- Δημιουργία δημοτικής πινακοθήκης,

- Δημιουργία του θουκυδίδιου Επιστημονικού Κέντρου, και Μουσείου αρχαιολογικών ευρημάτων του Δήμου στον χώρο του κτήματος Τραχώνων. (Αν ήταν εδώ ο Μάριος Σκορτσής θα σας έλεγε ότι το Θουκυδίδιο Κέντρο Επιστημών ιδρύθηκε το 1997!)

- Αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου των ανοιχτών θεάτρων στο λόφο Πανί με στόχο την ανάδειξή τους,

- Ίδρυση ελεύθερου ανοικτού πανεπιστημίου,

- Αναζωπύρωση του θεσμού των αδελφοποιήσεων πόλεων,

- Συμμετοχή παιδιών από άπορες και πολύτεκνες οικογένειες σε παιδικές κατασκηνώσεις με την οικονομική στήριξη του Δήμου,

- Πρωτοβουλία για ίδρυση διαδημοτικού γηροκομείου.

- Δημιουργία νέου παιδικού σταθμού στο Άνω Καλαμάκι

- Τοποθέτηση ηχητικού σήματος για τους τυφλούς συμπολίτες μας σε κεντρικούς φωτεινούς σηματοδότες,

- Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Κάτω Καλαμάκι, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες του μπάσκετ και του βόλεϊ,

- Διαπλάτυνση του οδοστρώματος ώστε να προκύψουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας στην αγορά της οδού Θουκυδίδου,

- Διαμόρφωση της πλατείας στο Ο.Τ. 351 στα Αμπελάκια,

- Σταδιακή υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ για να απαλλαγεί η πόλη μας από το τσιμεντένιο δάσος των στύλων και των καλωδίων,

- Δημιουργία ιχθυόσκαλας για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών αλιέων..

Είπα πάνω από είκοσι θέματα που υποσχέθηκε ότι θα κάνει και δεν έκανε. Υπάρχει όμως και κάτι που υποσχέθηκε ότι δεν θα κάνει και όμως αν και ήταν ένα, το έκανε. Δεν θα πάρουμε κανένα δάνειο δήλωνε κατηγορηματικά, λεφτά υπάρχουν έλεγε! Αποτέλεσμα? Πρωταθλητής των δανείων ο κ. Δήμαρχος. Πολλά τα δάνεια, πολλά και τα εκατομμύρια των ευρώ που δανείστηκε.

Πρέπει να ξέρουν όμως οι κύριοι της διοίκησης ότι τα ψέματα πιάνουν μόνο μία φορά.

Εντάξει θα μου πείτε, αυτά δεν τα έκανε, μήπως όμως υπάρχουν και άλλα που έκανε?

Ναι, τελείωσε το τεχνικό πρόγραμμα που ο Μαντζουράνης του παρέδωσε. Το 2006 το τεχνικό πρόγραμμα είχε στα συνεχιζόμενα 12εκ.euro;, σήμερα έχει 2! Έργα δημοπρατημένα με τα χρήματα να περιμένουν. Σε συντριπτικό δε ποσοστό όχι χρήματα του Αλιμιώτη, αλλά χρήματα από το Γrsquo; ΚΠΣ και από το πρόγραμμα Θησέας. Λόφος Αγ. Νικολάου, Θεομήτορος, Ήρωος Μάτση, παιδικός σταθμός Κοτζιάς, Αγ. Δημητρίου κ.α.
Αυτά τα έκανε.

Νέα Έργα? Ο ούτε ένα ευρώ δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει για τον Δήμο.

Και σε αυτά που έκανε, ότι μπόρεσε να κάνει στραβό το έκανε. Θα σας πω μόνο για τον παιδικό σταθμό στην οδό Κοτζιά.

1) Κατασκεύασε τον πεζόδρομο της οδού Τριανταφύλλου (είσοδος του νέου παιδικού σταθμού) με κυβόλιθους, δίχως πρωτύτερα να κατασκευάσει τον αγωγό αποχέτευσης,

2) Λειτούργησε τον σταθμό τον Σεπτέμβριο του 2009, μετά από δύο τουλάχιστον χρόνια καθυστέρησης, χωρίς να έχει συνδεθεί με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Η υδροδότηση των νηπίων γίνεται με πλαστική σωλήνα κάτω από την άσφαλτο. Ξεκινάει από το ΙΚΑ, κάπου 400 μέτρα μακριά!

3) Κατήργησε τις αίθουσες ύπνου στον α΄ όροφο, τις μετέφερε στο υπόγειο και μετέτρεψε τον α΄ όροφο σε γραφεία.
Κύριοι της διοίκησης η συνταγή του υποσχόμαστε και δεν πειράζει είναι φορεσιά μίας χρήσης και έχει και ψηλό κόστος.

Ο κόσμος δίνει ευκαιρίες αλλά και τιμωρεί.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό της απερχόμενης διοίκησης ήταν η πλήρης αδιαφορία για τον Αλιμιώτη εργαζόμενο. Όταν ανέλαβαν τα καθήκοντά τους υπήρχαν 17 εργαζόμενοι Αλιμιώτες, οι οποίοι με δικαστικές αποφάσεις είχαν μονιμοποιηθεί και εργάζονταν κανονικά στο Δήμο. Όταν η πάρεδρος δεν θέλησε να τους πληρώσει, αυθαίρετα κατά εμάς, αντί να αντιδράσει και να αντισταθεί έσπευσε να υπογράψει την απόλυσή τους.
Του φωνάζαμε για το άδικο.

Τίποτα ο Δήμαρχος. Αποτέλεσμα? Σήμερα οι ίδιοι οι δημοτικοί του σύμβουλοι φέρνουν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο πως να τους διασώσουμε, μας ρωτάνε με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να ξαναπροσληφθούν.

Προκήρυξε μόνιμες θέσεις. Πάνω από εκατό. Έκανε ότι μπορούσε για να μην προσληφθεί σχεδόν κανένας Αλιμιώτης. Να ήταν πέντε είναι ζήτημα. Του φωνάζαμε. Όχι να παρανομήσει, αλλά να περιμένει λίγες εβδομάδες για να συμπεριλάβει την μοριοδότηση της εντοπιότητας που συζητούσε τότε η κυβέρνηση και που πράγματι καθιέρωσε.
Όσοι παρακολουθούν τα εργατικά και τις προσλήψεις στο Δήμο ξέρουν καλά τι λέω. Όπως πολύ καλά ξέρουν ότι στα λίγα παιδιά που προσέλαβε στα δεκαοχτάμηνα πριν λίγο καιρό τα δύο είναι συγγενείς, στενοί συγγενείς, ενός αντιδημάρχου. Ήταν τυχερός ο άνθρωπος!
Έχουμε και την περίπτωση πάνω από 40 Αλιμιωτών που μένουν στο δρόμο επειδή συμπλήρωσαν 24 μήνες στον Δήμο. Ο νόμος που δεν επιτρέπει την πρόσληψή τους υπάρχει, υπήρχε όμως και επί των ημερών μας, αλλά τότε υπήρχε κοινωνική ευαισθησία, τότε υπήρχε διάθεση για αγώνα. Υπήρχε γνώση και εμπειρία για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων.

Το μόνο που δεν είπαμε ποτέ και δεν θα πούμε ποτέ είναι νίπτω τας χείρας μου. Να είσαστε βέβαιοι ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μάχη για να προστατέψουμε τους εργαζόμενους του Δήμου και να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στην εργασία.

Η πρόταση που θα παρουσιάσουμε εμείς στους δημότες πρέπει να είναι και θα είναι πάνω από όλα ειλικρινής και ρεαλιστική.
Δεν θα λέμε τι θα κάνουμε αλλά πως θα το κάνουμε.

Ο δήμος μας είναι το σπίτι μας. Υπάρχουν παρεμβάσεις απλές και ανέξοδες που μπορούν να καλυτερεύσουν την καθημερινότητα μας. Δεν πρέπει να λέμε μόνο πόσα δέντρα θα φυτέψουμε, αλλά και τι θα κάνουμε για να μην ξεραθούν μία βδομάδα μετά την δενδροφύτευση. Πρέπει να αναλάβουμε την δέσμευση ότι και ένα χρόνο μετά θα λέμε και πόσα έμειναν. Ο Γιώργος Σιγάλας, που είναι μαζί μας σήμερα, ξέρει πόσες δενδροφυτεύσεις έχουν γίνει στο Λόφο Πανί. Κανονικά θα έπρεπε να είναι δάσος σήμερα. Αυτά τα λάθη πρέπει να μην ξαναγίνουν.

Τα μεγάλα συμφέροντα που με τόση προσήλωση κύριοι της σημερινής διοίκησης εξυπηρετήσατε είναι πολύ μικρά και ασήμαντα μπροστά στην κρίση του Δημότη. Και επειδή πρέπει να είμαστε πάντα συγκεκριμένοι στην κριτική μας να σας εξηγήσω ποιες εξυπηρετήσεις και ποιά συμφέροντα εννοώ.

- Εννοώ την ισοπέδωση του Ο.Τ. Γ571 που από κοινόχρηστο πράσινο το κάνατε parking για το κατάστημα jumbo, ενώ για την βεβαιωμένη αυτή παράνομη πράξη σας χρεώσατε τον δήμο με πρόστιμο από την Πολεοδομία, ύψους 1000euro;,

- Εννοώ για το Ο.Τ. 371 που από κοινόχρηστο πράσινο επιτρέψατε να γίνει parking για το Σούπερ Μάρκετ Μαρινόπουλος στην Θεομήτορος,

- Εννοώ για την επιστροφή στην αφετηρία της διαδικασίας ένταξης του Carrefour στο σχέδιο πόλης με αποτέλεσμα να μένουν στα ταμεία του Carrefour αρκετά εκατομμύρια ευρώ εισφοράς σε χρήμα και ταυτόχρονα να απειλείται η οικοδόμηση του οικοπεδικού τμήματος ιδιοκτησίας Carrefour που προορίζεται για χώρος πολιτιστικών και λοιπών εκδηλώσεων του Δήμου καθότι εξαντλήσατε άσκοπα και πέρα κάθε λογικής την τριετία αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών που προβλέπεται από το νόμο,

- Εννοώ για την ένταξη των Τραχώνων στο σχέδιο πόλης που πάλι δεν κάνατε τίποτα (300στρ. συνολικά, εκ των οποίων τα 100στρ. είναι ιδιοκτησία Macro),

- Εννοώ για την απίστευτη ιστορία της Καρούζος Κατασκευαστικής (πρώην ιδιοκτησία Ταρασιάδη) αυτή με τις διπλές βεβαιώσεις και την εξασφάλιση, για την οποία ο εισαγγελέας διεξάγει ανάκριση, και θα δούμε αν θα απαγγελθούν και κατηγορίες,

- Εννοώ για τα τερτίπια σας προκειμένου να πάρει ο Βασιλόπουλος άδεια λειτουργίας, τερτίπια που τίναξαν στον αέρα την επιτροπή καταστημάτων του Δήμου. Γράφουν πάλι οι εφημερίδες.

- Εννοώ για την απαράδεκτη εικόνα της παραλίας και το δάσος των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

Δεν μπορεί φίλοι μου ακόμη να μην έχουμε λύση για το πώς οι παιδικές χαρές θα είναι καθαρές και συντηρημένες. Πως θα έχουμε σωστό οδοκαθαρισμό. Πως θα μπορούμε επιτέλους να κυκλοφορούμε με ένα ποδήλατο, πως θα μπορούμε να βαδίζουμε δίπλα στην θάλασσα, είτε προς το Φάληρο, είτε προς την Γλυφάδα. Πως οι λαϊκές θα λειτουργούν για να εξυπηρετούν και όχι για να αναστατώνουν και να ενοχλούν.

Έχουμε έναν από τους πιο ωραίους Δήμους. Έχουμε χαμηλούς σχετικά συντελεστές δόμησης και ήμαστε πάνω στην θάλασσα. Φτάσαμε όμως στο σημείο να λέμε ότι είμαστε και ένας από τους πιο βρώμικους Δήμους. Το μητροπολιτικό πάρκο ακόμα το περιμένουμε, νεκροταφείο δεν υπάρχει, η μαρίνα μόνο κόσμημα δεν είναι, η πλαζ είναι σε ξένα χέρια. Δεν είναι προβλήματα που λύνονται από την μία μέρα στην άλλη.

Θέλουν αγώνα, μεθοδικότητα, σχεδιασμό και τόλμη. Άγνωστες λέξεις για την σημερινή διοίκηση.

Το προεκλογικό μας πρόγραμμα δεν θα βγει στο πόδι, δεν θα είναι έκθεση ιδεών, δεν θα είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα. Θα βγει μέσα από διαβούλευση με την κοινωνία, μέσα από συνεργασία των στελεχών του συνδυασμού, θα είναι ρεαλιστικό, προσαρμοσμένο στην σημερινή πραγματικότητα. Θα είναι πάνω από όλα εφαρμόσιμο και ειλικρινές. Έχουμε και την γνώση, έχουμε και την συνέπεια για να το πετύχουμε.

Η σημερινή μας εκδήλωση δεν είναι μόνο ένα νέο ξεκίνημα. Είναι πάνω από όλα ένα κάλεσμα. Σας θέλουμε κοντά μας, σας θέλουμε δίπλα μας, σας θέλουμε μαζί μας. Νέους ανθρώπους φρέσκιες ιδέες, ανοικτά μυαλά. Δεν έχουμε σκοπό απλά να συμπληρώσουμε ένα ψηφοδέλτιο. Θέλουμε να σας αφυπνίσουμε, θέλουμε να σας ευαισθητοποιήσουμε. Ο Άλιμος σας έχει ανάγκη. Τα παιδιά μας δεν θέλουν άλλες χαμένες τετραετίες. Τα προβλήματα είναι πολλά. Μαζί θα τα αντιμετωπίσουμε, μαζί θα τα λύσουμε, μαζί θα χαρούμε και τους καρπούς της δουλειάς μας. Μαζί στους αγώνες, μαζί στις επιτυχίες.

Κώστα Μαντζουράνη είσαι σήμερα ο αρχηγός της δημοτικής μας παράταξης. Η εμπειρία σου είναι για εμάς κεφάλαιο, το έργο σου όπως και το έργο του Αργύρη είναι για εμάς η απόδειξη ότι ξέρουμε και μπορούμε. Σε καλώ δίπλα μου, σε καλώ κοντά μου στην πορεία για έναν καλύτερο Άλιμο.

 

Δείτε το σχετικό άρθρο από το Bήμα online