Άρθρα

Βασικά σημεία της ομιλίας του Νίκου Τσαμπαρλή στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού Άλιμος Όλοι Μαζί

Άλιμος Όλοι ΜαζίΤην έναρξη της προεκλογικής του καμπάνιας με τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και την παρουσία των υποψηφίων του ψηφοδελτίου του, έκανε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου με μία μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση στο Άνω Καλαμάκι, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου Νίκος Τσαμπαρλής.

Παρουσία πλήθος κόσμου, φίλων, υποστηρικτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας ο Νίκος Τσαμπαρλής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις βασικές αρχές, την φιλοσοφία και τις προτεραιότητες του προγράμματός του.

Ερχόμαστε να ενώσουμε, να συνθέσουμε και να δημιουργήσουμε. Το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από 30 νέους υποψήφιους, πρώην δημάρχους και αντιδημάρχους. Ανθρώπους επιτυχημένους στην τοπική μας κοινωνία. Το ψηφοδέλτιό μας συνθέτει την πείρα, την γνώση με τις νέες ιδέες, που πάντα φέρνουν οι νέοι άνθρωποι. Σήμερα λέμε ΟΧΙ στην στασιμότητα στην απραξία, στην μετριότητα της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Σήμερα ο Άλιμος αλλάζει σελίδα.

Για την προηγούμενη τετραετία ο Νίκος Τσαμπαρλής μίλησε για τετραετία χαμένων ευκαιριών για τον Δήμο μας και τους πολίτες του. Η απερχόμενη δημοτική αρχή αφού έταξε στους πάντες τα πάντα, στην συνέχεια πολιτεύθηκε με όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα σύστημα παλαιοκομματικό και ξεπερασμένο: απραξία, αδράνεια, δημόσιες σχέσεις, χαιρετούρες, χαμόγελα και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Μικροπολιτική κουλτούρα, αλαζονεία, διοίκηση χωρίς πνοή όραμα και καινοτομία.

Για τα έργα που παρουσιάζει ο σημερινός δήμαρχος ως δικά του, η απάντηση από τον Νίκο Τσαμπαρλή ήταν άμεση: Η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει πάρει διαζύγιο και από την αλήθεια. Στην προσπάθειά της να πείσει τους πολίτες για το ανύπαρκτο έργο της καταφεύγει συνειδητά σε ένα όργιο παραπληροφόρησης και ψεύδους. Είναι προκλητικό να κυκλοφορούν φυλλάδια που να παρουσιάζουν έργα της τελευταίας τετραετίας όταν και ο τελευταίος δημότης γνωρίζει ότι η σημερινή δημοτική αρχή στον τομέα των έργων δεν έχει να επιδείξει απολύτως τίποτα. Τα έργα που εμφανίζει για δικά της είναι έργα της διοίκησης Μαντζουράνη, Είναι τα έργα που παρέλαβε σε διάφορα στάδια υλοποίησης και συμπεριλαμβάνονταν στα συνεχιζόμενα έργα του προϋπολογισμού του 2007, ύψους 12.000.000 euro;. Τα υπόλοιπα έργα που παρουσιάζει είναι έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ της Νομαρχίας και του ΟΣΚ .

Στις αναφορές της δημοτικής αρχής περί νοικοκυρέματος των οικονομικών ο Νίκος Τσαμπαρλής είπε στον μόνο τομέα που έκανε οικονομία ο Δήμαρχος ήταν στην αλήθεια. Συγκεκριμένα : Οι ισολογισμοί του Δήμου δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, ιδιαίτερα όταν έχουν τις δικές τους υπογραφές. Στον ισολογισμό του 2006 που ψηφίστηκε το 2007 και έχει την υπογραφή τους το παθητικό του Δήμου ήταν 30εκ. ευρώ. Στον προϋπολογισμό του 2009 το παθητικό ήταν 48εκ. ευρώ. 30- 48. Αυξήθηκε και το ενεργητικό. Πώς? Ενώ το 2006 αποτιμούσαμε την αξία των δρόμων, των πλατειών και των κοινοχρήστων χώρων σε 3εκ. ευρώ, τώρα την αποτιμούμε σε 15εκ. ευρώ. Δεν μπορούμε όμως να πουλήσουμε τους δρόμους για να πληρώσουμε τα χρέη.

Για το Μητροπολιτικό Πάρκο ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αφού κατηγόρησε τον νυν Δήμαρχο για ανικανότητα και ατολμία δήλωσε: Για το μητροπολιτικό πάρκο η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Μεγαλώσαμε με τα αεροπλάνα πάνω από το κεφάλι μας και αναπνεύσαμε με το παραπάνω την κηροζίνη που μας αναλογεί. Δεν επιθυμούμε και δεν θα επιτρέψουμε την επαναλειτουργία αεροδρομίου. Θέλουμε ένα πάρκο πνεύμονα για το λεκανοπέδιο, ένα πάρκο που θα αναβαθμίσει και τον Άλιμο.

Στην συνέχεια ο Νίκος Τσαμπαρλής αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της δικής του διοίκησης. Όπως τόνισε οι προτεραιότητες είναι η δημιουργία από τον Δήμο ενός κοινωνικού συμβολαίου αλληλεγγύης για τους συμπολίτες που η κρίση θα πλήξει άμεσα. Μίλησε για το περιβάλλον, το παραλιακό μέτωπο, τον αθλητισμό. Άμεσα θα κυκλοφορήσει το πρόγραμμα του συνδυασμού μας. Εκεί αναφέρονται οι προτεραιότητές μας. Οι στόχοι μας. Με απλό και ξεκάθαρο τρόπο μιλάμε για τα απλά και καθημερινά προβλήματα του δήμου μας, της γειτονιάς μας. Δεν υποσχόμαστε λαγούς με πετραχήλια. Μιλάμε για απλές λύσεις, εφικτές που εφαρμόστηκαν και αλλού. Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική. Την έχουν ανακαλύψει άλλοι πριν από εμάς. Με απλές ιδέες και κοινή λογική, ας εφαρμόσουμε ότι πετυχημένο υπάρχει αλλού και ας αλλάξουμε την εικόνα.

Κλείνοντας την ομιλία του καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο ο Νίκος Τσαμπαρλής δήλωσε οι τόποι και οι κοινωνίες που ξεπέρασαν δυσκολίες και εμπόδια, το κατάφεραν μόνο όταν είχαν κοινό όραμα, προοπτική ελπίδας, ανοικτό παράθυρο στο μέλλον και στο αύριο. Πάνω από όλα όμως το κατάφεραν όταν είχαν κοινό σημείο αναφοράς. Κοινή ταυτότητα. Για μας η κοινή μας ταυτότητα είναι ο ΑΛΙΜΟΣ. Ας επαναφέρουμε στην ψυχή μας την αίσθηση ότι όλοι ανήκουμε σε μία κοινή κοινότητα οργανικά δεμένη με την πορεία και την ιστορία της πόλης μας. Το μέλλον μας είναι άρρηκτα συνυφασμένο με το μέλλον αυτού του τόπου. Και μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρώην Δήμαρχοι Αλίμου Αργύρης Αργυρίου και Κώστας Ματζουράνης, ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών και δημότης Αλίμου Γιώργος Σιγάλας, πλήθος υποψηφίων στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, εκπρόσωποι τοπικών και αθλητικών σωματείων κ.α.